U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Plaatcake met rood fruit en clotted cream

30 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 500 g frambozen (diepvries)
  • Sap van ½ citroen
  • 400 g suiker
  • 350 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 7 eieren
  • 350 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 400 gram aardbeien en/of frambozen
  • 2 potjes clotted cream (à 170 g)
  • Poedersuiker
  • Zeef, keukenmachine of mixer, ingevette bakplaat (28 x 35 cm) met opstaande rand van 3 cm

Bereiding:

  • Kook in een steelpan 250 gram diepvriesframbozen met het citroensap en 50 gram suiker in 5 minuten zacht. Wrijf de frambozenpuree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de resterende 350 gram suiker en de vanillesuiker romig.
  • Klop er een voor een de eieren door. Zeef er de bloem met het bakpoeder boven. Spatel de bloem en vervolgens de rösti door het beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat. Verdeel er 250 gram bevroren frambozen over. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Maak het verse fruit schoon en snijd de aardbeien daarna in stukjes. Roer de clotted cream los.
  • Verdeel de clotted cream met het fruit over de cake. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de frambozensaus.
  • Deze luchtige frambozencake wíl je gewoon maken. De rösti zorgt voor een lichte bite en houdt de cake lekker smeuïg. Serveer met een dot clotted cream en friszoete frambozensaus.
  • Tip: Garneer met frisse verveine of munt.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 530 kcal
  • 33 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen