Plaatcake met rood fruit en clotted cream
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Kook in een steelpan 250 gram diepvriesframbozen met het citroensap en 50 gram suiker in 5 minuten zacht. Wrijf de frambozenpuree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de resterende 350 gram suiker en de vanillesuiker romig.
- Klop er een voor een de eieren door. Zeef er de bloem met het bakpoeder boven. Spatel de bloem en vervolgens de rösti door het beslag.
- Schenk het beslag op de bakplaat. Verdeel er 250 gram bevroren frambozen over. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Maak het verse fruit schoon en snijd de aardbeien daarna in stukjes. Roer de clotted cream los.
- Verdeel de clotted cream met het fruit over de cake. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de frambozensaus.
- Deze luchtige frambozencake wíl je gewoon maken. De rösti zorgt voor een lichte bite en houdt de cake lekker smeuïg. Serveer met een dot clotted cream en friszoete frambozensaus.
- Tip: Garneer met frisse verveine of munt.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 530 kcal
- 33 g vet waarvan 21 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen